Psykiatri · Vardag

Sjukskrivning

I samband med att jag och Emil gjorde slut, och när vi sedan separerade så mådde jag väldigt dåligt, både psykiskt och fysiskt. Det gick så långt att jag fullständigt glömde bort om jag hade ätit eller inte. Jag var vaken tre dygn (trots fem olika tabletter för sömnen ville hjärnan inte stänga ner i första taget) och efter tre dygn stängde hjärnan ner så jag däckade i fem timmar, sedan vaken tre dygn, sedan var jag däckad i fem timmar och så höll det på i lite mer än en månad tills jag en dag fick ett uppvaknande.

Jag och Liams pappa var med Liam hos optikern och medan vi satt och väntade gick jag till automaten och valde tevatten till mig. Liam kom och ville ha te han också, och jag frågade om han ville ha honung och mjölk i sitt te. Han tittar på mig och frågar ”Tål jag det?” varpå något irriterat säger ”Det är väl klart du gör det. Vill du ha mjölk?” en liten stund senare kommer Liams pappa in i diskussionen och säger ”Men Linn, han tål inte mjölken”.  Jag blir något irriterad igen och säger ”Det är väl klart han tål mjölk!” Efter en stunds dividerande förstår jag att jag varit på väg att ge min mjölkproteinallergiska son mjölk, som han är allergisk mot. Jag kopplade verkligen inte först varför jag inte kunde ge han mjölk i hans te så att det svalnade lite till honom. Men där och då insåg jag att nej, nu fungerar det inte längre så jag ringde min läkare på INM direkt som sa ”Detta har jag vetat ett tag att du behövde, väntade bara på att du själv skulle inse det”. Det var i november eller december 2015 och jag är fortfarande sjukskriven. Jag vill inte ens tänka tanken på var jag hade varit idag om jag inte fått det uppvaknandet där och då.

Våren 2016 gick jag på dagsjukvård 3 dagar i veckan i tre veckor inne på sjukhuset. Olika teman var gång och vi hade även basal kroppskännedom, vilket är så välbehövligt. Jag anser att alla egentligen hade behövt det, det gör verkligen stor nytta att gå på det, så får ni chansen -så ta den!

Efter dagsjukvården blev remiss skickad till ätstörningsmottagningen och det tog ett tag innan jag började där. Men mer om det i nästa inlägg.

 

 

Din Åsikt

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s