Ätstörning · Vardag

Rädsla

Nu har de ju gått några dagar sedan jag skrev här, vilket jag själv har tyckt varit väldigt jobbigt eftersom jag verkligen tycker om att ha bloggen att skriva i. Lyckligtvis finns ju bloggen kvar hur lång tid det än tar mellan inläggen, däremot blir det ju färre och färre läsare.

Många som skriver blogg skriver nog mycket för att andra ska läsa, för att locka andra till att läsa det man skriver. Det är däremot inte mitt främsta mål med min blogg. Mitt främsta mål är att skriva för att göra mitt eget liv något lättare. För att hjälpa mig själv att må bättre och inte bara hålla allt inom sig. Något jag egentligen är ganska bra på då jag har svårt för att berätta och förklara för andra hur jag känner eller vad jag grubblar på. Då är bloggen mitt perfekta hjälpmedel. Att det sedan finns folk som faktiskt läser det jag skriver, det är bara en bonus.

Veckan som varit har varit jobbig, då jag åkte på magsjuka och var sängliggandes en del. J var snäll och var här och gjorde mig sällskap, trots att jag flertalet gånger sa att det inte behövdes och att jag inte ville smitta varken honom eller hans dotter. Men han kom hit, och har gjort mig sällskap, sett till att jag fått något i mig m.m.

Jag är alltid väldigt rädd för att bli sjuk. Inte för själva sjukdomen egentligen, utan för att jag är rädd för hur länge jag kommer vara sjuk, hur mycket det kommer påverka min aptit, hur mycket det kommer påverka min vikt och hur mycket det kommer påverka min ätstörning. Även om jag blev friskförklarad i somras och egentligen inte haft några problem sedan dess, så är jag alltid livrädd för att en dag halka tillbaka, även om jag vet att jag inte skulle tillåta mig själv att hamna där igen. Ätstörningen är som svårast att bekämpa när man mår dåligt eller äter dåligt, för då tar den som störst plats och är som mest lojal. Den är den mest pålitliga som finns i ditt liv, och den gör allt för att du ska tro på det. Framförallt när du mår dåligt. Egentligen är det väl inte så konstigt att jag lätt blir rädd när jag blir sjuk, men det hjälper ju också mig att inte tappa kontrollen och halka tillbaka i ätstörningen. J hjälper mig också mycket när det gäller maten och att bolla mina tankar när det är något jag tycker är jobbigt, något jag är oerhört tacksam för.

ladda ned
Jag vill ALDRIG mer ha så skev självbild!

 

ladda ned (3)
Jag kommer alltid ha tusen tankar som snurrar runt i 190km/timmen på grund av min ADD men JAG ska kämpa för att kontrollera dem och aldrig hamna i den tankefällan igen.

 

ladda ned (1)
Detta är det jag fortfarande kämpar med, och dem flesta dagar så älskar jag mig själv mer än vad jag gjorde innan augusti -16, men det finns också dagar då det är otroligt kämpigt.

 

 

Annonser

Din Åsikt

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s