Ätstörning · Vardag

Dagen jag aldrig trodde skulle komma..

Idag är det 1 år sedan jag blev friskförklarad från min ätstörning. Ett helt ÅR har alltså gått sedan jag fick papper på att jag är friskförklarad. Det är otroligt svårt att ta in faktiskt, för jag trodde aldrig att det skulle komma en dag då jag var fri från ätstörningen. Jag får fortfarande kämpa ibland, men jag klarar det utan några större problem och framförallt så tror jag mer på mig själv och min förmåga. Jag är så fruktansvärt stolt över mig själv och hur jag kämpat och dagligen kämpar.

Jag har till och med fått äran att hjälpa andra barn och föräldrar i deras kamp mot ätstörningen. Och det har också hjälpt mig mycket att få se sjukdomen från en annan sida än den jag alltid såg den från tidigare. Jag vill ALDRIG bli så dålig igen och ge ätstörningen den makten över mig som den hade. Och jag ska göra allt jag kan för att hjälpa andra ur det också.

För att fira mitt friska år blev det en ny tatuering där NEDA-symbolen (National Eating Disorder Assocation) står i centrum. Tatueringen betyder otroligt mycket för mig, varje symbol i den står för något. Tack David för tatueringen! Här nedan följer förklaringen till symbolerna.

NEDA-symbolen: ”Symbolen är lätt att känna igen som ett alternativt hjärta, som också kan tolkas som konturerna av en kvinnokropp. Hjärtat visar kärleksfull omtanke till dem som lider av ätstörningar och den kvinnliga kroppen representerar mångfald och acceptans av alla kroppsformer och storlekar. De flytande linjerna av logotypen symboliserar även kurvor och rörelse; båda är symboler för en sund kroppsuppfattning.

Vissa människor ser symbolen som en kombination av två linjer som tillsammans representerar styrka och återhämtning. Individuell tolkning kan variera, men en populär förklaring har den mindre linjen som representerar ätstörningar, och den större linjen som står för styrka och mod som visas av dem i tillfrisknande. Hjärtat kan också symbolisera självrespekt, acceptans och kärlek”.

Lotusblomman: ”Just like the lotus, we too have the ability to rise from the mud, bloom out of the darkness and radiate into the world. A lotus flower grows through the thickest mud before it blooms into a beautiful flower”.

Pilen: ”An arrow needs to be pulled back before it is shot forward”.

Semicolon: ”Project semicolon is an American mental health nonprofit organization that primarily functions as an anti-suicide initiative. Founded in 2013, the movement is aimed to ”presenting hope and love to those who are struggling with depression, suicide, addiction, and self-injury”. They have been known for encouraging people to tattoo the punctuation mark semicolon (;) onto their bodies as a form of solidarity between people dealing with mental illness or death of someone from suicide”. Semikolonet är där en författare kunde ha avslutat en mening, men valde att inte göra det, utan istället fortsätta. Med andra ord, man valde att inte avsluta sitt liv.

IMG_8019

 

6 reaktioner till “Dagen jag aldrig trodde skulle komma..

  1. Vilken oerhört fin tatuering, och vilken fin anledning att göra den. Grym är du, för varje dag som går! Stort lycka till i framtiden 🎀 Kram

Din Åsikt

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s